Свій огляд присвячую кухонному помічникові — мультипекарю, який з дня придбання жодного дня не простояв без діла.

Зміст

  • Де купити і комплектації
  • Перше використання та інструкція
  • Відгук
  • Плюси
  • Мінуси
  • Підсумок
  • Відео
  • Де купити і комплектації

    Мультипекарь брали за 1850 рублів на Tmall ось тут. На момент покупки вартість в магазині на дану модель була понад двох тисяч. Так, вигода не велика, зате економія часу колосальна. Вибрав, оплатив, погодив дату і час, отримав. Краса!

    В комплекті тільки один вид панелей – гриль (RAMB-03), за необхідності можна замовити собі будь-які інші, а їх виробник придумав цілих 40 штук: для всіляких вафель, котлеток, печива, кексів, пряників і навіть піци!

    На Алиэкспресс є не всі, але найбільш популярні і, на мою скромну думку, найнеобхідніші (ціна, до речі, також більш «смачна», ніж на сайті виробника).

    Для себе я вибрала ще «Бургер» (RAMB-26), на яких можна смажити не тільки бургерние котлетки, але і сирники, коржі, панкейкі… тут все залежить від Вашої фантазії і які компоненти Ви хочете використовувати.

    Як і будь-яку іншу велику побутову і кухонну техніку з Tmall наш доставили буквально за 3-4 дні з Москви в Санкт-Петербург. Фірмова барвиста коробка без пошкоджень, інструкція, сервісна книжка та керівництво з експлуатації – все як годиться, отримали прямо на будинок службою кур’єрської доставки DPD. Гарантія — 2 роки.

    Перше використання та інструкція

    Ми готувалися до купівлі та заздалегідь пробіглися за відгуками в інтернеті. Перед першим приготуванням їжі виробник рекомендує гарненько загострити листи без їжі, «вхолосту», що ми і зробили.

    З’явився легкий дим і неприємний запах, що цілком нормально – всередині було заводське покриття — змазка. Після цього їх остудити, промити і можна сміливо починати виготовлення їжі.

    Нам дуже полюбилися гарячі бутерброди з цієї печі. Нічого надприродного: зерновий хліб, сир, помідор, шинка/куряча грудка/шинка/сьомга, сметана / кетчуп/майонез або будь соус на ваш смак.

    Спорудити з усього цього два бутерброди (так, це модель більше не влізе, на жаль) і вперед, в мультипекарь на 3 хвилинки. Запах неймовірний! Хліб на грилі підсмажується, як в тостері. Сир плавиться, але не настільки, щоб витікати. Загалом, ми в захваті!

    Рекомендую ще хлібопічка того ж виробника і ріжкову кавоварку Vitek. Можливо, Вам сподобається ще й робити гонконгкские вафлі з допомогою такої штуки.

    Відгук

    Плюси

    • Приємна ціна. На момент покупки ціна на Алиэкспресс була нижче ринкової. Якщо потрапити на акцію, то вийде зовсім халява;
    • Компактність і мобільність. Редмонд дуже легкий (2,2 кг) і зовсім невеликий (236 × 236 × 101 мм), його можна зберігати не тільки в горизонтальному, але і у вертикальному положенні;
    • Хороша збірка (метал+пластик). Нічого не люфтить і не скрипить при відкриванні і закриванні кришок;
    • Антипригарне покриття. Але я на всяк випадок змащую краплею олії, щоб продовжити термін їх служби;
    • Наявність книги рецептів. По правді кажучи, ми жодного разу нічого з неї не готували, любимо поімпровізувати). Але книга дійсно дуже барвиста (як і всі книги від Редмонд), містить досить прості рецепти з усім доступних інгредієнтів.

    Мінуси

    • Немає ніякого регулятора температури, тобто мультипекарь розжарюється до максимуму і ви маєте можливість піч тільки при одній температурі. Зменшити не можна, тільки висмикувати шнур з розетки і чекати охолодження панелей;
    • Короткий шнур (80 см);
    • Відсутність таймера, отже, потрібно постійно засікати час самому, щоб не зіпсувати страву;
    • Невелика потужність. Часто, не дивлячись на легку скоринку, складається відчуття, що стейки не просмажені, а саме проварені. З овочами та ж ситуація;
    • Маленька кількість порцій. Такий Redmond ідеальний для готування на одну-дві персони: пару вафель, стейків або сандвічів. Якщо ж почати готувати якусь випічку на велику сім’ю,наприклад сирники або вафлі, то тут прилад як на мене не дуже актуальне.
      Середнє час приготування однієї порції – 10-15 хвилин, тобто на приготування 10 сирників піде більше години…. На сковороді, звичайно, процес буде набагато швидше;
    • Відсутній вимикач. Для того, щоб скористатися мультипекарем досить просто увіткнути його в розетку – листи відразу ж починають нагрівання. Для відключення потрібно знову ж скористатися виделкою і висмикувати шнур з розетки.
      З одного боку, швидко, просто і зручно, а з іншого боку, якщо розетка знаходиться у важкодоступному місці, відключення пекаря (а він гарячий!) вже стає проблематичним;
    • Незручне зберігання насадок. Враховуючи, що Редмонд придумав для мультипекаря стільки змінних панелей, могли б винайти якусь стійку для зберігання всього цього добра. До того ж, панелі ніяк не з’єднуються один з одним і при зберіганні великої кількості листів є ризик втратити один;
    • У офіціалів вартість на топові листи коливається в районі 1000р. На Алі ситуація трохи більше весела, ці ж моделі продаються за 750 р, що для мене теж не дешево;
    • Витікання рідини при приготуванні м’яса. Головний мінус, з-за якого я завжди дуже переживаю в процесі готування. Редмонд не продумав ніякого резервуара для збору зайвої рідини і жиру, що виділяються при приготуванні м’яса і стікають прямо під панелі, до нагрівальних елементів пекаря.
      Відмити все це добро практично нереально, особливо якщо зауважити подібну протечку не відразу, а десь через 3-4 використання. Тепер завжди чергуємо під час готування продуктів, що випускають сік і постійно збираємо зайву рідину серветками.

    Підсумок

    В цілому, незважаючи на велику кількість мінусів, ми задоволені цим кухонним агрегатом і, як я вже писала раніше, використовуємо його щодня.

    Якщо Ви не любите витрачати багато часу на приготування їжі, віддаєте перевагу не жирну їжу, а також любите експериментувати з випічкою, то безсумнівно цей прилад для Вас!

    І до речі, якщо у Вас велика сім’я, то я б рекомендувала придбати більш велику модель – Redmond Pro, дозволяє готувати не дві, а вже чотири порції. І наша, і ця — збільшена, продаються на Tmall ALI на цій сторінці.

    Відео

    А залишити свої відгуки та запитання Ви можете в коментарях нижче…