Є урожай опеньки – буде і смачна юшка икорочка! Вона просто не може не бути! Уявіть собі, дорогі господині, скільки кулінарних виробів можна приготувати з цієї заготовки. І начинити млинці, і тарталетки наповнити, і пироги спекти. Я вже мовчу про вишукані бутерброди. Яка можливість блиснути кулінарними здібностями!

Виділіть частину зібраного багатства для ікри з опеньків на зиму за рецептом через м’ясорубку. Не пошкодуєте! Тим паче, що використовувати можна навіть відібрану некондицію, ніжки.

Якщо не доводилося раніше цим займатися, не біда. Справа це не складне. Тим більше, що допоможуть Вам рецепти з фото, де детально, докладно описані всі процеси.

Зміст:

  • Класичний рецепт ікри з опеньків на зиму через м’ясорубку
  • Як приготувати ікру з опеньків на зиму з часником
  • Ікра з опеньків з морквою і цибулею на зиму
  • Ікра з ніжок опеньків через м’ясорубку. Рецепт на зиму

Класичний рецепт ікри з опеньків на зиму через м’ясорубку

Хіба можуть бути не смачними опеньки з обсмаженою цибулею? Ось саме. А перекручені на м’ясорубці, ці інгредієнти і складають основу ікри.

Так що готуємо інгредієнти на десять порцій:

  • Опеньки – 400 гр.
  • Середня цибулина
  • Столова ложка оцту 9-процентного
  • П’ять – шість столових ложок рослинного масла
  • За смаком сіль і мелений чорний перець.

Поетапний процес

  • Першим ділом гриби перебираються, відкидаються сумнівні.
  • Відібраний матеріал проварюється двічі. Перший раз протягом 10 хв. після чого вода зливається, грибочки промиваються. Другий раз до готовності. По часу це хв. 30. Грибочки повинні опускатися на дно. Відвар зливається, гриби промиваються, відкидається на друшляк, для того що б вода втекла.
  • Потім опеньки відправляються на сковороду для обсмажування на рослинному маслі. Потрібно їх підсолити, подперчить, смажити до повного випаровування рідини.
  • Після охолодження опеньки перекручуються на м’ясорубці.
  • Очищений цибулька дрібно нарізається, обсмажується до легкого рум’янцю на тому маслі, на якому мліли опеньки.
  • До лучка додається оцет, обсмажування перемішується.
  • Закладається грибна маса, все добре перемішується, протушивается 5 хвилин. Не забудьте спробувати на смак.
  • Ікра розкладається в стерильні баночки.
  • В окремому посуді розжарюється соняшникову олію.
  • Ікра в баночках заливається цим маслом. Маса повинна бути повністю покрита маслом.
  • Після цього баночки відправляються на стерилізацію, яка триває 30 хвилин.
  • Потім банки закручуються стерильними кришками.
  • Зберігається ікра в темних і прохолодних місцях.
  • Але довго така смакота стояти не буде, це однозначно. Адже її навіть в суп можна додавати. А які смачні бутерброди з нею виходять, не передати! Приємного апетиту!

    Як приготувати ікру з опеньків на зиму з часником

    До Вашої уваги – пікантна ікра з опеньків на зиму з часником! Багаті смакові якості, гарний зовнішній вигляд їй забезпечує різноманіття овочів. Рецепт через м’ясорубку не завдасть клопоту. Рекомендую!

    Нам необхідні

    • Відварені опеньки – 1 – 1,5 кг.
    • Морква – 50 гр.
    • Цибуля – 50 гр.
    • Масло рослинне – 25 гр.
    • Часник – 2 – 3 середніх зубки
    • Помідори – 100 гр.
    • Чайна ложка оцту 9-процентного
    • За смаком солі і перцю.

    Етапи приготування

  • Рецепт з часником передбачає кілограм, півтора відварених опеньків. Для цього потрібно відібрати свіжих опеньків в два рази більше, так як при варінні їх вага зменшиться.
  • Гриби відварити в двох водах. За 10 хв. та 20 хв відповідно.
  • Проварені і ретельно промиті опеньки потрібно звільнити від рідини за допомогою друшляка, або сита.
  • Подрібнену теркою моркву потрібно обсмажити на слабкому вогні протягом 15 хв.
  • Додати нашатковану цибулька, смажити ще 15 хв.
  • У цей час можна зняти шкірку з помідорів, зануривши їх по черзі в киплячу і холодну воду.
  • Подрібнені помідори відправити в піджарку, продовжувати гасіння 15 хв.
  • Порізані на шматочки гриби, обсмажити окремо, не забувши підсолити, подперчить.
  • Після обсмажування опеньки відправити до овочів, додати нарізаний часник і оцет. Масу перемішати, тушкувати 10 хв. Не забудьте спробувати на смак.
  • Трохи остигнула масу пропустити через м’ясорубку.
  • Розкласти в стерильні баночки.
  • Банки з ікрою стерилізувати протягом 40 хвилин, прикривши залізною кришкою.
  • Закрутити, остудити, відправити на зберігання.
  • Далі – зробіть бутерброди з незвичайною ікрою, притрусіть їх нарубаної зеленню і пригощайте близьких. Вони будуть Вам дуже вдячні!

    Ікра з опеньків з морквою і цибулею на зиму

    Від опеньків основне соло, від моркви солодка нотка, від лучка пікантний мотив. Так і вийшло не кулінарне виріб, а пісня. Інакше і не скажеш про цю ікру. Давайте переконаємося в цьому.

    Перелік продуктів

    • Відварені опеньки – 1 кг
    • Морква – 400 гр.
    • Цибуля – 200 гр.
    • Рослинне масло – 70 гр.
    • Оцет – 2 чайних ложки
    • Сіль, перець за смаком.

    Як готувати смакоту

  • Опеньки перебрати, вимити, проварити в двох водичках – 10 хв. в першій, 30 хв. у другій.
  • Видалити зайву рідину з використанням друшляка.
  • Нарізати шматочками, обсмажити, підсолюємо і подперчив.
  • Окремо від грибів обсмажити порізану цибулину з натертою морквою.
  • Пропустити всі інгредієнти через м’ясорубку, з’єднати, додати оцет
  • Протушкувати всю масу на сковороді з додаванням рослинної олії. Процес повинен тривати хв. 15. Обов’язково спробуйте на смак, додайте, чого не вистачає на Ваш погляд.
  • Ікру розкласти в стерильні баночки, прикрити залізними кришками, відправити на стерилізацію.
  • Стерилізувати 30 – 40 хв., потім закатати.
  • Із зазначеної кількості продуктів виходить дві півлітрові баночки, і трохи спробувати. Може, варто збільшити пропорції? Річ чудова!

    Ікра з ніжок опеньків через м’ясорубку. Рецепт на зиму

    Це саме той варіант, коли для приготування можна використовувати матеріал, що залишився від маринування опеньків. Гарні капелюшки складають компанію маринаду, а ніжки йдуть на ікорочку. І вона виходить така смачна, що пальчики оближеш.

    В ікру я додаю часник, суміш перців, базилік. Вона виходить трохи гострою і дуже ароматною. При бажанні, червоного меленого перцю можна закласти більше, порадувати любителів гострих відчуттів.

    Список продуктів

    • Ніжок опеньків – 2 кг.
    • Моркви – 3 середніх
    • Лука – 3 середніх
    • Часточок часнику – 10
    • Олії – 150 мл
    • Томатної пасти – 3 ст. л.
    • Солі за смаком
    • Оцет – 50 мл 9-процентного
    • По половині ч. л. чорного і червоного меленого перцю
    • Базиліка 3 гілочки.

    Покрокове приготування

  • Ніжки потрібно промити, зрізати залишки грибниці.
  • Проварити 10 хв, злити воду, гриби помити.
  • Проварити у другій воді 30 – 35 хв, додавши трохи солі.
  • Перекинути на сито, дати втекти рідини.
  • Обсмажити порізану цибульку і натерту морковочку до легкої золотинки.
  • Відправити до овочів ніжки, подрібнений базилік, підсолити, подперчить сумішшю перців. Розмішати, дати подружитися інгредієнтів на сковороді 5 хв. Після чого вимкнути плиту, дати трохи охолонути масі.
  • Пропустити через м’ясорубку. Що – б ікра була ніжніше, можна зробити це двічі. Але це на любителя.
  • Подрібнений напівфабрикат знову відправити на сковороду, додати олію, томатну пасту. Перемішати, тушкувати 30 хв. на повільному вогні.
  • Закласти оцет, пропущений через прес часник. Нюанс! Оцет додавайте потроху, пробуючи масу на смак. Раніше ми додавали томатну пасту, її кислота може бути різною.
  • Протушкувати ще 7 – 10 хвилин.
  • Розкласти в стерильні банки, прикрити кришками, направити на стерилізацію.
  • Стерилізувати 20 – 30 хв. Після чого банки закатати.
  • Поставити остигати в перевернутому вигляді під теплими речами. Зберігається ікра в прохолодному місці.
  • Пікантна ікра з ніжок опеньків буде дуже хороша з м’ясними стравами. Ще я її додаю в бутерброди з шинкою. Смакота!

    Я думаю, що вмовила Вас на приготування делікатесу. Буду рада, якщо мої покрокові рецепти ікри з опеньків через м’ясорубку на зиму з фото будуть до речі. Вдалих заготовок на зиму!

    Джерело: http://mamedsat.com.ua/